Montreal-Toronto
ar de en es fr it nl pt gsw rus wol ja zh

Montreal-Toronto

Website over Montreal, Toronto en hoe je kunt reizen tussen deze twee steden.

Inhoud

Montreal
Toronto
Hoe kom je van Montreal naar Toronto
Links
Privacybeleid[ Inhoud ]

Montreal

Montreal St.George
Montreal St.George
Foto: Fotopanorama.ch


Montreal is het economisch centrum van Quebec en de tweede grootste Frans-sprekende stad ter wereld (na Parijs). Het is gelegen op een eiland in the St. Lawrence rivier, 556km noord-oostelijk van Toronto. Montreal werd in 1642 gesticht als Ville-Marie door Jeanne-Mance en Paul Chomedey de Maisonneuve. Hoewel het wordt omschreven als de metropool van de provincie Quebec, is het niet de hoofdstad (dat is Quebec-stad).

Het is de thuisplaats voor de Montreal Canadiens, Alouettes en het Impact Voetbalteam. Tijdens de zomer vinden er vele buiten-evenementen plaats in de stad, zoals het Montreal Jazz Festival, de Francopholies en de Just for Laughs.

Om meer te weten te komen, bezoek Wikipedia of de webpagina van de stad.[ Inhoud ]

Toronto

Toronto City Hall
Toronto City Hall
Foto: Fotopanorama.ch


Toronto is het economisch centrum en de grootste stad van Canada. Het ligt op de oevers van het Ontario Meer, zo'n 556km ten Zuid-Westen van Montreal. Het werd gesticht als York in 1793 door John Graves Simcoe. Hoewel velen in, met name, de VS en elders ter wereld anders geloven, is het niet de hoofdstad van Canada (dat is Ottawa).

Het is de thuishaven voor de Toronto Maple Leafs, Raptors en Argonouts. De stad is een vaak-gebruikte vervanger voor Noord-Amerikaanse steden in Hollywood films. Het gerucht gaat dat, om de scenes realistischer te maken, extra vuilnis moet worden geplaatst in de, anders, zo schone straten om de stad meer weg te doen hebben van New York.

Om meer te weten te komen, bezoek Wikipedia of de website van de stad.[ Inhoud ]

Hoe kom je van Montreal naar Toronto

Per vliegtuig

De snelste manier voor het overbruggen van de 556km, totdat er een hogesnelheidslijn is gebouwd. Drie belangrijkste vliegtuigmaatschappijen. (AirCanada, Porter en WestJet) hebben ieder een lijndienst tussen de twee steden. De vliegtijd is ongeveer 1 uur en 15 minuten maar vergeet daarbij niet de tijd die nodig is om op het vliegveld te komen en om in te checken. De prijzen voor een economy class ticket, enkele reis, liggen tussen de $80 en $300.

Montreal luchthaven

Montreal's enige luchthaven voor passagiers is Montréal-Pierre Elliott Trudeau Internationaal vliegveld. Plaatselijk wordt nog altijd naar de oude naam gerefereerd "Dorval Airport".Er zijn drie mogelijkheden om op het vliegveld te komen; neem een taxi, de snelbus 747 of het openbaar vervoer. Taxi: Afhankelijk van het verkeer doet een taxi er ongeveer 20 tot 60 minuten over vanuit het centrum van de stad. Er is een vast tarief van $40,00 voor het centrum. Snelbus 747 : Deze bus gaat 24 uur per dag van Montreal Busstation (Berri0UQAM) via Metro Lionel-Groulx naar het vliegveld. Een kaartje voor deze 45-60 minuten durende reis is $10.00. Een gedetaillieerd overzicht kan worden gevonden hier.
Openbaar vervoer: De goedkoopste manier om op het vliegveld te komen is door de stadsbus te nemen voor $3,00. Neem bus 211 van Lionel-Groulx Metro Station en stap over op bus 204 of 209 bij Dorval Treinstation. Verwacht een reistijd van tenminste 30 minuten tot een uur.

Toronto luchthaven

Toronto kent twee vliegvelden; Billy Bishop Toronto City Airport (ook bekend als Toronto City Centre Airport of Toronto Island Airport) en Toronto Pearson Internationaal Vliegveld. Het eerste vliegveld wordt voornamelijk gebruikt door Porter en is toegankelijk van Bathurst Straat in het centrum. Pearson is vele malen groter en wordt gebruikt door andere luchtvaartmaatschappijen. Het is zo'n 27km buiten het centrum gelegen en kan worden bereikt via verschillende buslijnen vanuit Toronto. (Toronto Transit, GO Transit). Er is ook een Vliegveld Shuttle Service (Union Pearson Express), Taxis en andere busverbindingen in Ontario.

Per trein

De meest comfortabele manier van reizen. De crown company Via Rail bieden dagelijks verschillende directe verbindingen van centrum naar centrum tussen Toronto en Montreal. De reistijd varieert van 4 uur 38 minuten tot 5 uur en 36 minuten. De prijs van een enkele reis hangt af van de trein hoe vroeg je boekt. Het begint ergens rondom de $50 maar kan makkelijk oplopen tot $140 voor economy class.

De beste verbinding is die met trein nr. 66 die in 4 uur en 38 minuten van Toronto naar Montreal snelt. De gemiddelde snelheid van meer dan 120 km/uur maakt het de snelste trein in Noord-Amerika op dit moment. (De Acela express tussen Boston en New-York heeft een hogere top-snelheid, maar een lagere gemiddelde snelheid).

Per bus

De goedkoopste manier. Verschillende busverbindingen worden dagelijks aangeboden door Greyhound/Voyageur en Coach Canada. De laatste adverteert momenteel kaartjes voor $1 via Megabus maar doorgaans kost een enkele reis $30 - $100. Afhankelijk van de bus duurt de reistijd van centrum naar centrum zo'n 7 tot 12 uur.

Per auto

Thousand Islands
Thousand Islands
Foto: Stefan Bracher


De ouderwetse manier van reizen tussen deze twee steden. Snelweg 20 in Quebec, die snelweg 401 heet in Ontario, brengt je er helemaal. De route loopt via een publieke snelweg, dus er worden geen extra kosten geheven. Afhankelijk van hoe je rijdt doe je er zo'n 6 uur of meer over.
Wanneer je niet om tijd verlegen zit, kun je overwegen te stoppen tussen Kinston en Cornwall om Thousand Islands te bezoeken.

Carpooling

Omdat het een van de belangrijkste routes is in Oostelijk Canada zijn er veel mensen die plaatsen aanbieden in hun auto. Doorgaans vragen ze een bijdrage in de brandstofkosten.

Een populaire website waar dergelijke diensten worden aangeboden is Craigslist's Rideshare Section. Houd er rekening mee dat allemaal prive-personen zijn die het aanbieden en dat er geen controle is op wie ze zijn.
Deze website wijst daarom expliciet elke verantwoordelijkheid voor veiligheidszaken die kunnen voortkomen van de bovenstaande website, af.[ Inhoud ]

Links


De volgende websites van andere partijen worden alleen hier genoemd voor uw gemak. Wij zijn niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor de inhoud van deze websites.

Websites genoemd in dit artikel

Montreal

Toronto

Luchtvaartmaatschappijen

Andere Transport Opties

Andere interessante websites

Deze website maakt gebruik van cookies en analysetools om de gebruikerservaring te verbeteren en voor advertenties. Meer...

© Stefan Bracher